transport primata
 Više fotografija pogledajte OVDE

Svake godine hiljade majmuna se prevoze avio saobraćajem na sve strane sveta, da budu korišćeni u surovim eksperimentima i da uginu u laboratorijama. Majmuni su poreklom iz zemalja kao što su Mauricijus, Kina, Vietnam, Kambodža i Barbados. Neki su uhvaćeni u divljini, a neki su rođeni u zarobljeništvu u velikim ogajalištima. Majmuni su odvojeni od svojih porodica ubačeni u male drvene sanduke i transportovani kao prtljag u putničkim avionima. Tokom ovog transporta izloženi su buci, velikim temperaturnim promenama, dugom držanju u kavezima i nedovoljnoj ventilaciji.

Više o ovoj temi pročitajte na linku
PRIMATE CARGO CRUELTY

ECEAE je uspeo da ubedi mnoge kompanije da prestanu da se bave ovako surovim načinom prevoza (cruel trade). Medju ovim kompanijama su evropski prevoznici kao sto su  British Airways, Lufthansa, Czech Airlines, Finnair, Alitalia, Iberia, Swiss International Airlines and Brussels Airlines kao i ne evropski prevoznici medju kojima su Delta Airlines, Eva Air, Northwest Airlines, South African Airways, United Airlines and China Airlines.

Air France je jedini veliki evropski avio prevoznik koji još prevozi primate u eksperimentalne svrhe. Air France prevozi majmune iz zemalja kao sto su Mauricijus i Vietnam do labaratorija u Evropi i SAD.

non-airfranceMeđu pošiljkama majmuna koje je Air France prevezao su:

  • 85 Makaki rakojeda iz Mauricijusa do SAD 24. juna 2011.
  • 100 Makaki rakojeda iz Vietnama do Francuske 9. marta 2011.
  • 20 Makaki rakojeda iz Vietnama do SAD 12. maja 2011.

Pridružimo se ECEAE i recimo NE Air France-u, učinimo nešto da se zaustavi ova surova aktivnost. Potpišite peticiju i tražite od ovog avio prevoznika da prestane da se bavi surovim prevozom majmuna za eksperimente. Nemojte više da letite sa Air France-om, sve dok ne promene svoju politiku.

Potpišite peticiju i recite NE Air France-u  »

Izvor: ECEAE | Say Non To Air France