U toku je izmena Zakona o divljači i lovstvu. Zajedno sa udruženjima Link plus i Nada za životinje – Riska podneli smo primedbe na pomenuti Zakon. Stav Udruženja je da bi lov, kao potpuno nepotreban, trebalo zabraniti, jer nikako ne spada u civilizacijske tekovine kojima čovečanstvo treba da se ponosi. Ubijanje životinja iz hira, razonode ili zabave (a lov sadrži sve ove elemente zajedno) je potpuno nedopustivo sa moralnog i etičkog aspekta, a najviše zato što se realna potreba za hranom već odavno zadovoljava na način koji nema nikakve veze sa ubijanjem kakvo se vrši u lovu.

S obzirom da su zaposleni Termoelektrane „Nikola Tesla“, zatraživši uklanjanje gradskih pasa koji žive u krugu TENT, pokazali nepoznavanje i nerazumevanje gradske Strategije i Programa koji definišu rešavanje problema napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada Beograda, uputili smo im predlog za saradnju na tom planu.

Odgovornost za ubistvo štenaca na zemunskoj pijaci je na nadležnim institucijama koje su svojim nečinjenjem dovele do toga da se nasilnici još više osile, a građani još više povuku zbog straha od nasilnika. U tom smislu uputili smo dopis Ministru pravde.

Dragi prijatelji životinja,
molimo vas da potpišete peticiju udruženja Help Animals, Feniks i Ljudi za životinje i pomognete da se zaustavi patnja stotina hiljada napuštenih pasa i mačaka u Srbiji, kao i da peticiju prosledite svojim poznanicima.
 

Peticiju možete potpisati na linku:
Zakon ili Pravilnik o sprečavanju razmnožavanja vlasničkih pasa i mačaka
*Ukoliko vam se pojave kodovi umesto srpskih slova, u meniju pretraživača podestite: View - Character Encoding - Unicode (UTF-8)

U subotu 29. oktobra 2011. godine u periodu od 13 do 15 sati, ispred Doma Narodne skupstine Srbije u Beogradu, održan je protest pod simboličnim nazivom "Stop legalizaciji progona pasa" u organizaciji građana uz podršku i pomoć udruženja za zaštitu životinja.

ДОЂИТЕ НА ПРОТЕСТ 25.04.2010. У 12:00 ИСПРЕД СТАРОГ ДВОРА ДА ЗАЈЕДНО ПОКАЖЕМО ДА ВИШЕ НЕЋЕМО ТОЛЕРИСАТИ НАСИЉЕ ПРЕМА ЖИВОТИЊАМА!

Овом oдлукoм уређује се држање и поступање са кућним љубимцима, као и начин извођења кућних љубимаца (паса и мачака) и поступак са напуштеним и изгубљеним животињама, на територији града Београда.

Inicijativa gradjana za izmene i dopune važeće Odluke o držanju domaćih životinja na teritoriji grada Beograda br. 6 od 4. maja 1995.g., pokrenuta je avgusta meseca 2007. godine iz potrebe da tako važan dokument bude usaglašen sa svakodnevnim životom i potrebama životinja i njihovih vlasnika.