Kampanje / Edukacija

Ovde se možete informisati o kampanjama koje vodimo, a možete i učestvovati tako što ćete edukovati svoju okolinu o problematici koja je tema kampanje. U tom cilju možete preuzeti flajere i priručnike u pdf formatu. Ovom prilikom zahvaljujemo se našim članovima, grafičkom dizajneru Stefanu Ignjatoviću, čoveku koji je zaslužan za naš vizuelni identitet i dizajn promotivnih i edukativnih materijala, i likovnom umetniku Radeti Vuliću koji je ilustrovao flajere i priručnike. Njihov kreativni volonterski rad motivisan je ljubavlju prema životinjama i čini važan deo poruke koju želimo da pošaljemo.

Creative Commons LicenseSvi materijali koje možete preuzeti sa ove stranice licencirani su pod uslovima
Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija (CC BY-NC-ND 3.0)
.

udomljavanje pasa i macakaSvedoci smo činjenice da je kvalitet udomljavanja znatno opao u poslednjih nekoliko godina. Priručnik za udomljavanje pasa i mačaka, će vam pomoći da povratite kriterijume koje ste nekad imali i/ili da postavite nove koji će omogućiti da se pas ili mačka što kvalitetnije udome i nađu stalni dom.

Priručnik za udomljavanje pasa i mačaka

prirucnik za buduce vlasnikePriručnik za buduće vlasnike kućnih ljubimaca, autorke Milice Ranković, pomoći će vam da odlučite da li da svoju želju da imate ljubimca pretvorite u realnost. Postavljajući sebi i svojim ukućanima pitanja iz Priručnika "Ljubimac - da ili ne?" dobićete odgovore koji će vam nedvosmisleno ukazati na odnos između vaših želja i mogućnosti. Ovaj priručnik je nastao iz želje da se smanji broj napuštenih pasa i mačaka. U 90% slučajeva razlog za napuštanje je baš neinformisanost budućih vlasnika, koji uzimaju životinju, a da prethodno o njoj i njenim potrebama nisu ništa saznali, niti razmislili o svojim mogućnostima i sposobnostima za držanje životinje.

Priručnik za buduće vlasnike kućnih ljubimaca: Ljubimac - DA ili NE

Univerzalna deklaracija o pravima životinja Međunarodnog saveza za prava životinja od 15. oktobra 1978.g. donešena u Parizu pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Univerzalna deklaracija o pravima životinja

prirucnici

Priručnici Pas je stigao (a šta ćemo sad?) i Usvojili smo macu (a šta ćemo sad?), autorke Katarine Stanković, će pomoći „novopečenom“ vlasniku u prvim danima po uzimanju kućnog ljubimca, u danima kada postavljate temelj vašeg budućeg odnosa i kada je vrlo važno kako ćete se postaviti prema ljubimcu. Ovi priručnici vam mogu pomoći i kod donošenja odluke o tome za koju vrstu ćete se opredeliti (macu ili kucu), kao i za koji uzrast vašeg budućeg ljubimca. Znači, iako nemate kućnog ljubimca pročitajte priručnike – pomoći će vam da se odlučite i da izbegnete početničke greške. Ako ste već uzeli ljubimca pomoći će vam da ispravite greške koje ste eventualno načinili i da ne napravite nove.

Priručnik Pas je stigao (a šta cemo sad?)

Priručnik Usvojili smo macu (a šta cemo sad?)

flajeri budite deo resenjaKampanja Budite deo rešenja, a ne deo problema je nastala iz potrebe da se u cilju rešavanja problema napuštenih životinja skrene pažnja buducih i sadašnjih vlasnika na odgovorno vlasništvo, što je preduslov za rešavanje problema napuštenih životinja. Kako biti odgovoran vlasnik je objašnjeno u flajeru Budite deo rešenja, a ne deo problema - sterilišite svoje ljubimce i ne napuštajte ih! Flajer je informativno-edukativnog karaktera i podržava kampanju svojim sadržajem koji se odnosi na mere koje vlasnik treba da preduzme da bi svom ljubimcu i sebi ucinio život lepšim, a posebno da bi dao doprinos u rešavanju problema napuštenih životinja. Takodje, u tekstu je navedeno šta je sve potrebno uciniti na opštem planu da bi se taj problem rešio.

Pored vec pomenutog, kampanja Budite deo rešenja, a ne deo problema je osmišljena tako da podstakne svakoga ko želi da uzme ljubimca, da prethodno razmisli o tome da li ima sve potrebne uslove za zajednicki život. Flajer Psi i macke nisu igracke ukazuje na potrebu da se, u cilju rešavanja problema napuštenih životinja, skrene pažnja roditelja na pojavu, veoma cestu u poslednje vreme, da se ljubimci poklanjaju deci radi zabave i posle kratkog perioda provedenog u porodici - izbacuju napolje. Ovim se direktno onemogucava rešavanje problema napuštenih pasa i macaka na teritoriji Srbije.

Budite deo rešenja, a ne deo problema - sterilišite svoje ljubimce i ne napuštajte ih!

Psi i macke nisu igracke

cisti i lepi bez surovostiKampanja Čisti i lepi bez surovosti je rezultat potrebe da se gradjani informišu i edukuju u oblasti korišćenja eksperimentalnih životinja u kozmetičkoj industriji. Kozmetička industrija je doživela svoj puni razvoj i procvat krajem prošlog i početkom ovog veka, tržište je prepuno različitih preparata za održavanje higijene, kao i onih za ulepšavanje. Od već postojećih, proverenih i ispitanih sirovina koristeći nove, kreativne kombinacije mogu se spravljati novi preparati za čiju upotrebu nije potrebna provera na životinjama. Stoga se naše udruženje zalaže za potpuni prestanak korišćenja eksperimentalnih životinja u kozmetičkoj industriji.

Flajer Čisti i lepi bez surovosti

zbacite surovostKampanja Zbacite surovost! Ogrnite se čovečnošću! nastala je iz potrebe da se građani informišu i edukuju o surovom načinu na koji se dobija prirodno krzno, kao i o besmislenosti postojanja krznarske industrije. Svetski dan borbe protiv upotrebe prirodnog krzna, Fur-Free Friday, obeležava se od 1986. godine. Tog, kao i svakog drugog dana, treba da se podsetimo da prirodno krzno ima alternativu, ali život nema! Priroda nema alternativu! Čovečnost nema alternativu! Zato se naše udruženje zalaže za zatvaranje farmi krznašica, zabranu lova i potpuni prestanak korišćenja životinja za proizvodnju krzna.

Flajer Zbacite surovost! Ogrnite se čovečnošću!