Evropska koalicija za ukidanje eksperimenata na životinjama (The European Coalition to End Animal Experiments, ECEAE) uspešno je intervenisala u prvoj žalbi na zahtev za sprovođenje eksperimenta na životinjama (sprovođenje eksperimenta je zahtevala Evropska hemijska agencija (European Chemicals Agency, ECHA).

Septembra 2011. Honeywell Belgium N.V., hemijska kompanija, se žalila na odluku ECHA da mora da sprovede surove testove na zečevima. Test se sastoji u tome da zečevi udišu otrovan gas po šest sati dnevno 90 dana. Test bi obuhvatio do 120 zečeva. Sličan test je već obavljen i mnogi zečevi su uginuli mnogo pre i zato je ECHA zatražila dodatni test da dobije još informacija. Gas koji su zečevi morali da udišu se koristi u klima uredjajima u automobilima, a  ponovljeno izlaganje na ljudima nije izvodljivo. Kompanija Honeywell Belgium je smatrala da bi još jedan ovakav test bio surov i nepotreban.

ECEAE, koja je registrovan posmatrač rada ECHA, je sa zadovoljstvom prihvatila priliku da interveniše u ovom slučaju po žalbi. ECEAE je predala pravne i naučne argumente Odboru za žalbe ECHA. Ovi testovi inhalacije na zečevima nisu standardni testovi i ne praktikuju se zato što zečeve izlažu velikim patnjama i stresu. Drugi metodi, kao sto su ispitivanje zašto su zečevi u prvom testu uginuli ili ćelijski testovi bi bili mnogo humanije i produktivnije opcije i pružile bi tačniji odgovor na pitanje da li su ljudi podložni dejstvu ovog gasa. Argumenti ECEAE su prihvaćeni i sprovođenje eksperimenta je zaustavljeno.

Više o ovome na linku: 
ECEAE intervenes on cruel rabbit case in the first animal testing appeal case at the European Chemicals Agency.