otrovDana 8. decembra 2011. godine na prozoru pored ulaza u zgradu u Smiljanićevoj 16, na Vračaru, prolaznici su mogli da primete papir na kome je napisan tekst u vidu pretnje trovanjem vlasnicima pasa koji tu prolaze sa psima. Nepoznati pisac je u tekstu napisao da je bačen otrov zato što psi prljaju ulaz i narušavaju higijenu zgrade. Građani su, veoma uznemireni, pozvali policiju koja je izvršila uviđaj.

Nadamo se da će se naći osoba koja je napisala tekst jer ovakvi bizarni natpisi govore o tome koliko bahati, sugrađani mogu biti kad žele nekoga da maltretiraju. Još gore može biti ukoliko je pretnja stvarna i ukoliko se otruje neki pas. To je onda krivično delo. Dokle će u našem gradu gradjani biti izloženi maltretiranju i ugrožavanju od strane potencijalnih trovača i trovača? Dokle će trovanje kao metod ubijanja pasa ostati nedodirljiv?

Na Vračaru u ulici Tome Maksimovića, pre tri nedelje otrovano je 7 pasa (dva su uginula). Postavljanje otrova od strane neovlašćenih lica se smatra izazivanjem opšte opasnosti. Policija je izvršila uviđaj. Da li će na tome ostati? Da li će se obaviti i ostale potrebne istražne radnje i pronaći počinilac? Verujemo da je to moguće, samo ako se hoće. Ne postoji volja nadležnih da se zakon sprovodi u ovoj oblasti. Inače, ne sumnjamo da bi se počinioci lako našli.