no_cruel_cosmetics_logo

Obaveza Evropske unije je da se do 2013. oslobodi svih novih kozmetičkih proizvoda testiranih na životinjama. Međutim, vlasti razmatraju produženje ovog roka uprkos masovnom protivljenju javnosti kozmetičkim proizvodima koji su testirani na životinjama i uprkos postojećoj zabrani testiranja na životinjama za kozmetičke proizvode unutar EU.

Fotografije sa štanda na Slaviji
Štand na Slaviji, subota 9. jul (klikom na sliku otvarate galeriju)

Evropska koalicija za ukidanje eksperimenata na životinjama (The European Coalition to End Animal Experiments, ECEAE) pokrenula je kampanju unutar EU pod sloganom Reci NE surovoj kozmetici (NO Cruel Cosmetics Campaign). Naše udruženje je maja ove godine dobilo status Posmatrača pri ECEAE, pa smo od početka uključeni u rad na ovoj kampanji.

Cilj kampanje je da se u svakoj državi članici EU izvrši pritisak javnosti na vlast i odlučno kaže NE surovim kozmetičkim proizvodima u Evropi.

Tim povodom u subotu 9. jula 2011. na Trgu Slavija postavili smo štand na kome se potpisivala peticija. Iznenađeni smo odzivom sugrađana koji su na „prijatnoj“ temperaturi od 40 stepeni potpisivali peticiju i bili vrlo zainteresovani za događanja u okviru kampanje.

Takođe, pored potpisivanja peticije, organizovali smo i udomljavanje napuštenih životinja.

Reci NE surovim kozmetičkim proizvodima - potpišite online peticiju OVDE

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image