Drugi Sajam organizacija civilnog društva pod sloganom Umrežavanje energije održao se 2. i 3. juna na trgu Nikole Pašića. Svoj rad predstavilo je više od 60 nevladinih organizacija, a među njima i naša. Na našem štandu građani su mogli da dobiju informacije o svemu što ih interesuje iz oblasti zaštite životinja, i da se upoznaju sa kampanjama koje smo započeli: „Budite deo rešenja, a ne deo problema“, „Čisti i lepi bez surovosti“ i „Zbacite surovost! Ogrnite se čovečnošću“.

Prva govori o odgovornom vlasništvu i njegovoj ulozi u rešavanju problema napuštenih životinja.

Kampanja „Čisti i lepi bez surovosti“ odslikava naš stav o upotrebi životinja u eksperimentima sadržan u jednoj rečenici – potpuna zabrana korišćenja životinja u eksperimentima.

Kroz kampanju „Zbacite surovost! Ogrnite se čovečnošću“ želimo da ukažemo sugrađanima na surove metode dobijanja prirodnog krzna i besmislenost postojanja krznarske industrije, pošto postoje izuzetno verne i kvalitetne kopije od veštačkog krzna i kože.

Na Sajmu smo predstavili i novu kampanju u kojoj učestvujemo. To je NO Cruel Cosmetics campaign, Reci NE surovoj kozmetici. Ova kampanja, u kojoj učestvuju članovi i posmatrači, je projekat Evropske koalicije za ukidanje eksperimenata na životinjama (The European Coalition to End Animal Experiments, ECEAE). Naše udruženje je dobilo status Posmatrača maja 2011. godine. Ovaj projekat predstavlja podršku konačnom kraju upotrebe životinja u kozmetičkoj industriji u Evropi, 2013. godine.

sajam_ocd-otvaranje_th sajam_ocd-otvaranje_th sajam_ocd-otvaranje_th sajam_ocd-otvaranje_th