Udruženje za zaštitu životinja i razvoj građanske svesti Feniks podnelo je prijavu Odeljenju veterinarske inspekcije i Grupi veterinarske inspekcije za zdravstvenu zaštitu i dobrobit životinja, protiv pevačice Seke Aleksić, kao i NN lica koje joj je pribavilo vukove, koje je prikazala na promociji svog albuma 21. decembra 2009. na splavu "H2O" u Beogradu, zbog očiglednog kršenja Zakona o dobrobiti životinja. U Zakonu je članom 8. jasno naznačeno da se javno prikazivanje životinje može organizovati samo ako ne ugrožava život, zdravlje i dobrobit životinje, ako se njime životinja ne prisiljava na ponašanje nesvojstveno vrsti i ako se ne izvrgavaju ruglu fizičke i psihičke osobine životinje.

Ono što se te večeri dešavalo na splavu je zlostavljanje životinja. Zanimljivo je da je pevačica zaboravila da su vukovi živa bića sa karakteristikama svoje vrste, a ne delovi scenografije. Deo krivice snosi osoba koja je vukove pribavila za ovaj nastup. Jedan vuk je postavljen na scenu u kavezu, dok je drugi ležao pored Seke Aleksić na klaviru i tupim pogledom posmatrao, bez reakcije na događanja oko sebe. Ovakvo ponašanje je neprirodno. Jasno je da je životinja bila pod dejstvom nekog farmakološkog sredstva. Oko vukova na sceni plesali su igrači, treštala je muzika sa pojačala, upaljen je ogroman broj baklji ... što je moralo da izazove panični strah, ali je kod ovog vuka odsutna svaka reakcija, dok drugi u kavezu nije ni mogao da reaguje. Da li je ovo zaista bilo potrebno? Da li su Seka Aleksić i NN osoba koja joj je pozajmila vukove za manifestaciju svesni štete koju su naneli ovim životinjama, u vidu stresa, bola i straha, posebno od vatre koji je kako znamo kod divljih životinja veoma intenzivan. Ili to Seki nije važno, budući da je na sebi imala bundu od pravog krzna, što je mogao biti i jedan od srodnika njene scenografije.

Zakoračili smo u Evropu, moramo ispuniti i evropske standarde, a ne standarde neandertalaca. Treba jednom raskrstiti sa ponašanjem i običajem da se divlje životinje poklanjaju odabranim grupacijama koje na taj način personifikuju svoju silu i moć, kao i nedodirljivost od strane zakona. Ime onog ko je dao vukove Seki mora se javno obelodaniti i u svakom slučaju, treba mu zabraniti dalju zloupotrebu i eksploatisanje životinja.