Kampanje / Edukacija

Ovde se možete informisati o kampanjama koje vodimo, a možete i učestvovati tako što ćete edukovati svoju okolinu o problematici koja je tema kampanje. U tom cilju možete preuzeti flajere i priručnike u pdf formatu. Ovom prilikom zahvaljujemo se našim članovima, grafičkom dizajneru Stefanu Ignjatoviću, čoveku koji je zaslužan za naš vizuelni identitet i dizajn promotivnih i edukativnih materijala, i likovnom umetniku Radeti Vuliću koji je ilustrovao flajere i priručnike. Njihov kreativni volonterski rad motivisan je ljubavlju prema životinjama i čini važan deo poruke koju želimo da pošaljemo.

Creative Commons LicenseSvi materijali koje možete preuzeti sa ove stranice licencirani su pod uslovima
Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Srbija (CC BY-NC-ND 3.0)
.

flajeri budite deo resenjaKampanja Budite deo rešenja, a ne deo problema je nastala iz potrebe da se u cilju rešavanja problema napuštenih životinja skrene pažnja buducih i sadašnjih vlasnika na odgovorno vlasništvo, što je preduslov za rešavanje problema napuštenih životinja. Kako biti odgovoran vlasnik je objašnjeno u flajeru Budite deo rešenja, a ne deo problema - sterilišite svoje ljubimce i ne napuštajte ih! Flajer je informativno-edukativnog karaktera i podržava kampanju svojim sadržajem koji se odnosi na mere koje vlasnik treba da preduzme da bi svom ljubimcu i sebi ucinio život lepšim, a posebno da bi dao doprinos u rešavanju problema napuštenih životinja. Takodje, u tekstu je navedeno šta je sve potrebno uciniti na opštem planu da bi se taj problem rešio.

Pored vec pomenutog, kampanja Budite deo rešenja, a ne deo problema je osmišljena tako da podstakne svakoga ko želi da uzme ljubimca, da prethodno razmisli o tome da li ima sve potrebne uslove za zajednicki život. Flajer Psi i macke nisu igracke ukazuje na potrebu da se, u cilju rešavanja problema napuštenih životinja, skrene pažnja roditelja na pojavu, veoma cestu u poslednje vreme, da se ljubimci poklanjaju deci radi zabave i posle kratkog perioda provedenog u porodici - izbacuju napolje. Ovim se direktno onemogucava rešavanje problema napuštenih pasa i macaka na teritoriji Srbije.

Budite deo rešenja, a ne deo problema - sterilišite svoje ljubimce i ne napuštajte ih!

Psi i macke nisu igracke