nedelja, 26. maj 2019.
   
Text Size

Primedbe Udruženja Link plus, Nada za životinje – Riska i Feniks na novi Zakon o divljači i lovstvu

U toku je izmena Zakona o divljači i lovstvu. Zajedno sa udruženjima Link plus i Nada za životinje – Riska podneli smo primedbe na pomenuti Zakon. Stav Udruženja je da bi lov, kao potpuno nepotreban, trebalo zabraniti, jer nikako ne spada u civilizacijske tekovine kojima čovečanstvo treba da se ponosi. Ubijanje životinja iz hira, razonode ili zabave (a lov sadrži sve ove elemente zajedno) je potpuno nedopustivo sa moralnog i etičkog aspekta, a najviše zato što se realna potreba za hranom već odavno zadovoljava na način koji nema nikakve veze sa ubijanjem kakvo se vrši u lovu.

 

Dopis direktoru Termoelektrane „Nikola Tesla“ Čedomiru Ponoćku 05.03.2014.

S obzirom da su zaposleni Termoelektrane „Nikola Tesla“, zatraživši uklanjanje gradskih pasa koji žive u krugu TENT, pokazali nepoznavanje i nerazumevanje gradske Strategije i Programa koji definišu rešavanje problema napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada Beograda, uputili smo im predlog za saradnju na tom planu.

   

Dopis ministru pravde Nikoli Selakoviću 30.11.2012.

Odgovornost za ubistvo štenaca na zemunskoj pijaci je na nadležnim institucijama koje su svojim nečinjenjem dovele do toga da se nasilnici još više osile, a građani još više povuku zbog straha od nasilnika. U tom smislu uputili smo dopis Ministru pravde.

   

Peticija "Zakon ili Pravilnik o sprečavanju razmnožavanja vlasničkih pasa i mačaka"

Dragi prijatelji životinja,
molimo vas da potpišete peticiju udruženja Help Animals, Feniks i Ljudi za životinje i pomognete da se zaustavi patnja stotina hiljada napuštenih pasa i mačaka u Srbiji, kao i da peticiju prosledite svojim poznanicima.
 

Peticiju možete potpisati na linku:
Zakon ili Pravilnik o sprečavanju razmnožavanja vlasničkih pasa i mačaka
*Ukoliko vam se pojave kodovi umesto srpskih slova, u meniju pretraživača podestite: View - Character Encoding - Unicode (UTF-8)

Opširnije...

   
   

Strana 1 od 2

AddThis Social Bookmark Button

Kampanje / Edukacija

flajeri-300

Kontakt

e-mail: feniks.udruzenje@gmail.com

Feniks info telefon:
064/253-71-15  od  12 do 16 sati

Login Form